Rabu, 23 Januari 2013

Makkah Film: Storyboard Iklan susu dan CANM
   Assalamualaikum, minggu ni paling sebuk dalam kehidupan rif utuk tahun 2013 ni, ade kursus remaja, walaupun dah tua bangka masih ikut kursus remaja, tetapi memanglah roh masih remaja, x meningkat2 lagi roh ke dewasa, rasa mcm nak berpantunlah pulak.

sayap boing 747 terbakar,
jatuh di tepi sungai besi,
hati ini bagai berakar,
tanda hati kurang berghizi.

belasah jelah, janji korang semua faham kot, (minum air Mountain dew jap) klau x faham, meh sini jumpa empat mata, atau enam mata bagi yg pakai cermin mata, boleh juga lapan mata, bagi yg suka buat perangai gila2. (tidur, makan dan sembahyang zohor) kursus habis mengejut, kerana ada masalah yg x boleh dielakkan, jangan fikir bukan-bukan, rotan hinggap didahi dan batang hidung secara menegak, banyak assignment yang kena buat, pertama, kena siapkan video apa-apa saje bentuknya, yang ke 2, diakhir kursus kena ada teater yang perlu dipersembahkan mengikut kumpulan, masuk je hari ketiga, aduyai em em zas zas prap pap pap, tambah lagi assignment, yang ke 3, teater gabungan keseluruhan kumpulan, aaaaaaaaaaaaaaa
, tapi alhamdulillah assignment yang pertama dapat disiapkan shootingnya, cuma aditing je belum siap lagi. jadi sebelum shooting tu, adelah storyboard yang rif buat dengan kawan-kawan, saje nak kongsi2 dengan semua.

adelah dalam  8 gambar:-


Babak pertama seorang ayah dengan 2 orang anaknya


Jumpa pengembala kambing yang bertanya hajat dihati


Bermulalah pengembaraan


Corak-coret storyboard cameramen


Macam mana nak ambil anggel yang terbaik


Cameramen dah mula bosan nak catit banyak-banyak


fikirlah sendiri


Akhirnya babak final


hahahaha, menyampah pun ade,(sambil kepala kekiri, tangan kanan menghayun ke kiri, muka merah-merah padam) teruskan melayari blog MAKKAHDIHATI, sebab videonya akan datang, nantikan assalamualaikum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...