Sabtu, 16 Mac 2013

Makkah Blog : Hiburkan Blogger Dengan Komen Anda.

Assalamualaikum,

Bismillah......


   "Hiburkan Blogger Dengan Komen Anda" kenapa Rif bagi tajuk cam ni? sebelum ni Rif dah bincangkan dengan kawan-kawan di facebook, korang semua komen la kat blog ni, so kali ni Rif nak siapa sahaja yg baca pos terbaru ni, kena komen sikit tentang blog ni, x kira apa jenis komen, klau tak reti sangat nak komen, tulis je "tangan saya kaku", "saya tengah fikir", "saya x reti komen", "malas nak komen", "saya x basuh tangan lagi, takut kipet penuh sambal", "habis dah kipet saya dh kena sambal, pasal tulis tadi", "kenapa susah sangat nak menaip" dan lain-lain.

   Karang blogger tulis semua jenis komen, habis terus x ada idea dh korang semua, boleh juga komen secara ringkas seperti menyebut nama tajuk-tajuk yg di minati, contoh, "saya minat Makkah ........sebab banyak memberi ilmu dan pengajaran", saya suka Makkah........... sebab lucu dan mencuit hati".

   ok, Rif nak pantun sikit, (manalah tahu, klau ada yg nak balas komen dengan menggunakan pantun) :-

hijaunya dia bagaikan daun,
sukanya dia pada ramen,
berblog la saya bertahun-tahun,
tapi kenapa susah sangat korang nak komen.




balas jangan x balas,

siapa yg komen Rif nak ucapkan terima kasih bebanyak, teruskan memeriahkan blog yg istimewa ini (Rif perasan sorang je)... wassalam.....


42 ulasan:

  1. Kena komen dalam blog ni ke ? Saya ingat dalam fb ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni mesti kes x baca betul2, so x pe dh komen pun, di fb teruskanlah. terima kasih

      Padam
    2. Hahahahaha... Lwak jer.... Comel tol suh owang komen.....

      Padam
  2. Balasan
    1. walaupun pendek, berbagai huraian yg terbaik (eh kenapa Rif ulang balik)

      Padam
  3. Hiburkanlah orang lain, nescaya kelak akan dihiburkan Tuhan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. manusia yg terbaik, yg banyak memberi manfaat pada org lain.

      Padam

  4. "Sungai muria sangat indah,
    Bawa berakit ketepi sana,
    Apalah susah hendak bersuara,
    Blogger hanya pinta komen bukan mengungkit"

    BalasPadam
    Balasan
    1. jengket-jengket si emak budak,
      jongkang-jongket si budak maya,
      senget-senget si ayah badak,
      afiq pantun bagaikan yahya.

      Padam
  5. Byk org pergi haji
    Mmbawa bkal byk sekali
    Pulang kekampung brbngga diri
    Hikmah tak dpt prilaku brtmbah keji

    BalasPadam
    Balasan
    1. datang ke indonesia jumpa gajah,
      gajah dibawa atas lori,
      dorang semua apekejadah,
      rotan semua mestilah lari.

      Padam
  6. Test coment...s galaxy ni gilerr atau sye yg x pandai nk gunaa...#kesedihanmelanda

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheh, kenapa tu? nasib baik galaxy yg gila, kena kita yg gila dh x boleh baca blog #kesedihanmelanda

      Padam
  7. Tulis la bnyk lg ttg makkah,xbosan bace,best story

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah, diusahakn, walaupun dh kt msia sekrg.

      Padam
  8. Mantap,Teruskn menulis blog makkah dihati,like keseluruhan nya..

    BalasPadam
  9. Errr... Test test 1 2 3...

    BalasPadam
  10. _ _
    . I ) terbaik! ( I
    / I I. \
    /__',_ ,'___\
    /( __ _)\ /(_ __ )\
    I ( __ _ )) ((__ __ )I
    I ( __ _) ) ( (_ __ _)I
    \(___ _)/ \(___ _)/
    \ :D /

    _/ \_.. Punye ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kacang nyamnyit, sedap dimakan rangup didlm.

      Padam
  11. Teruskan berkarya untuk islam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. islam akan menang dan tidak akan kalah2 lagi.

      Padam
  12. Bila lah Tuhan nk rezekikan g Makkah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. blogger rif akan doakn, tanah berkat bumi bersejarah, banyak dpt pengajaran dan pengalaman

      Padam
  13. Bila a.rif nak blanje nasi myk wangi...ni...":)

    BalasPadam
  14. rindu ini mula menerpa
    bila follow story makkah dekat dihati,,
    walaupun mekah jauh di mata..
    namun moga dekat di hati...

    ~dgn adanya blog ni..kita dpat berkongsi suasana di mekah..kampung rasulullah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ulasan yg ringkas dan padat, terbaik

      Padam
  15. Xreti nak komen ,, ble bace blog nie rse hati tringin nk ke mekah moga Tuhan rezekikan ,, klau bace blog nie msty xsah klau x buat org snyum atau gelak2 sorang2 , bg saya lah , ok lah terlbih pjg lk , merepek plak tu , teruskan perjuangan anda , ilalliqa' c,faah ,

    BalasPadam
    Balasan
    1. reti juga akhirnya komen, alhamdulillah, kumpul duit gi cepat2 makkah,terima kasih semuanya, ulasan penghibur hati.

      Padam
  16. sedang menaip..

    semoga terhibur. dtg singgah lg n komen. blog ni walaupun coklat je tapi isinya bagaikan pelangi.. ceria selalu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. suke pelangi aiskrim, takut pelangi sangat jadi mcm india pulak, terlebi warna, so apa2 pun happy

      Padam
  17. Moga teruskn menulis blogger utk islam,pencinta islam

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah akan di teruskn, bila ada yg sudi membacanya. hehehe

      Padam
  18. Salam,

    Baru first time bukak blog ni..
    nice blog, keep it up..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,
      terima kasih,
      buka selalu blog ni,
      banyak pos2 menarik,

      Padam
  19. Perkara yg agak sush bg sy ble bce blog adalah beri komen. Hehe.. pe pn truskn menulis n post cte yg best2 ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. akhirnya dh x susah nak komen, terima kasih,

      Padam
  20. Rindu kt bloger nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. rindulah tuhan, tuhan tidak pernah kecewakan kita.

      Padam
  21. salam.. teruskan tulisan dan berkarya untuk islam...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...