Isnin, 11 Mac 2013

Makkah Cartoon : Pengenalan Pelukis.

Assalamualaikum,

Bismillah....



   Ok, catatan kali ni rif nak ajak korang semua mengenali lebih rapat seorang rakan blog yg turut sama meriahkan blog ini, dah lama Rif nak buat labels Makkah Cartoon, dari awal blog ini dicipta, idea untuk menggunakan cartoon untuk menghiburkan semua orang dan menggunakan cartoon sebagai medan dakwah dan hiburan,

    Sebenarnya Rif dah cakap dengan dia dan dia setuju untuk meriahkan blog ni, bakat yang terpendam tu sayang kalau tidak digunakan, dia memang ada bakat melukis, cuma idea x berapa ada, mungkin lukis tu hanya hobi kecil-kecilan waktu lapang, jadi Rif cakap dengan dia, kalau dia x ada idea, Rif dan dia kita sama-sama  kongsi idea dan fikir sama-sama apa yang perlu dilakukan, alhamdulillah dia setuju, tapi bukan senang, dia dh lama x melukis dengan kerap, jadi macam-macam alasan dia berikan, boleh kata setiap hari kalau Rif jumpa dia, Rif akan cakap pasal cartoon, sampai dia bosan, tapi Rif tahu, dia jenis x simpan.

   Malas la nak tulis banyak-banyak, sebab label ni pun bab cartoon, jadi jom kita berkenalan dengan pelukis kita asal Sarawak ni, tapi duduk lama di langkawi :-



                                               
Tengan melukis, watak-watak.


Katanya nak kena biasa-biasakan dulu melukis, ini ada beberapa hasil lukisan.


Siapakah pemuda ini?


Muhammad Uwais khan


Ade ke lukis gambar Rif mcm ni? tapi x apa so cute.


   korang boleh la add dia di facebook https://www.facebook.com/muhammad.uwaiskhan?fref=ts , bagi sokongan moral, supaya dia boleh buat terbaik untuk blog ni, mudah-mudahan terlaksanalah label cartoon ni, dakwah haramain menggunakan cartoon, ... wassalam




13 ulasan:

  1. Alhamdulillah, Mekkah Cartoon hampir terlaksana tidak lama lagi, Mari sama-sama kita doakan....Follow jangan tak follow.... http://tintasufi313.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok dah follow dh, rakan blogger yg setia.

      Padam
  2. Cantik n menjadi lukisannya. Mmg berbakat lah. Lain kali teringin nak tgk style lukisan komik ala potret plak... :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah diusahakan, nanti bincang dengan pelukis (uwais)

      Padam
  3. c faah... mmg samela gmbr katun ngn orgnye... :) papepun teruskn update..:p

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la tu, oleh kerana comel, terima jelah, teruskan melihat blog, update klau x ada apa2 halangan akan dibuat setiap hari, doakan

      Padam
  4. Ust Rif, sila buka link ni... XD
    http://img812.imageshack.us/img812/9554/img2013031200372.jpg

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah buka, bagus kartunnya, nak kongsi sama ke di blog, boleh silakan, cuma klau boleh add di fb, senang nak sembang, ramai ye nak menyokong blog ni, terima kasih Tuhan

      Padam
  5. Balasan
    1. sebab tu rif cadang kt dia, dari x buat apa2 lebih baik bantu blog ini, banyak manfaatnya, lama juga dia nak buat, mungkin dh lama x melukis...juma pandai melukiskan?

      Padam
  6. Rif pakse dia ke? Haha... Sorry tanye je jgn mare. Pelukis ni kadang2 lagi di paksa lagi takde idea. Saya pon suka melukis. Oh banyak jugak blog2 karton yang boleh di jadikan inspirasi. Untuk galakkan si pelukis yang penting ni Rif sediakan kat dia buku lukisan dgn pen yang best2 utk dia. Segak si pelukis nih... :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...